Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Hieronder vindt u websites met algemene informatie over hersenen en hart- en vaatziekten:
www.hersenletsel-uitleg.nl
Website met uitgebreide uitleg over verschillende soorten hersenletsel, gevolgen en hoe hiermee om te gaan.

Stripblog van Manon
Met veel humor, relativeringsvermogen én talent is Manon begonnen met bloggen over haar leven met NAH. En dat doet ze in stripvorm! Manon is een jonge vrouw met niet-aangeboren hersenletsel met ernstige overprikkelingsklachten. Zij heeft ook een strip getekend met uitleg over hersenletsel voor jonge kinderen. 

www.breinbazen.nl
Website die de onzichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel zichtbaar maakt

www.verdermethersenletsel.nl
Alles over leven, wonen en werken met hersenletsel

www.hersenletsel.nl
Vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten met informatie over gevolgen van NAH en belangenbehartiging op landelijk en regionaal niveau.

www.hartstichting.nl
Lees hier over de symptomen, medische onderzoeken en behandelingen van hart- en vaatziekten, maar ook tips hoe je zo gezond mogelijk kunt leven.
U vindt hier ook informatie en een filmpje met uitleg over het ontstaan en de gevolgen van een beroerte.

www.breinpoli.nl
BreinPoli richt zich op de behandeling van mensen met psychische problemen bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Door een hersenbeschadiging kan uw gedrag, gevoelsleven en denken veranderen: U kunt sneller boos zijn, of impulsief, of druk zijn en minder remming hebben, of initiatiefloos en vlak zijn. Ook overprikkelingsklachten, vermoeidheid en slaapproblemen komen vaak voor.

www.nahlokethaaglanden.nl
Op deze website vindt u informatie over de verschillende vormen van zorg en ondersteuning voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun naasten in de regio Haaglanden. Bij welke instanties kunt u bijvoorbeeld terecht met uw vragen? Waar vindt u lotgenoten? Welke hulp kunt u inschakelen als u weer aan het werk wil?

www.ikoefenzelf.com
ikoefenzelf.com is een platform waarop revalidanten met een beroerte online oefeningen en informatie kunnen vinden die hen op maat ondersteunen bij hun revalidatie. Behandelaren zetten oefeningen klaar op het platform zodat een revalidant altijd en overal zelfstandig extra kan oefenen.