Multiple Sclerose (MS)

Bianca is geschoold bij en lid van MS Zorg Nederland.

www.mszorgnederland.nl
Op deze website vindt u informatie over multiple sclerose, verschillende behandelmogelijkheden. Met de zorgzoeker vindt u zorg dicht bij huis. Uiteraard ook uitleg over de mogelijkheden van ergotherapie bij MS middels een filmpje. Op YouTube zijn informatieve filmpjes te vinden onder de titel: “MS Talk“. U kunt ook een podcast beluisteren.

www.msvereniging.nl
MS Vereniging Nederland is de enige belangenvereniging in Nederland voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun naasten. Zij komen op voor de belangen van de leden en bevorderen de emancipatie en volwaardige participatie van mensen met MS in de maatschappij.

MS werkloket
Veel mensen met multiple sclerose werken. Dat is niet altijd makkelijk. Je kunt vermoeid zijn of er is onbegrip bij je collega’s. Gelukkig sta je niet alleen. Op MS-werkloket vind je praktische informatie en handige checklists. Kom je er niet uit? Of wil je gewoon een steuntje in de rug van een ervaringsdeskundige? Bel dan met een MS-coach.

www.nationaalmsfonds.nl
Het nationaal MS Fonds geeft uitleg over MS, leven met MS en zet zich daarnaast in om geld in te zamelen voor de financiering van onderzoek.
Op deze website is ook een artikel over vermoeidheid te lezen.

www.overcomingms.org
Deze engelstalige website geeft leefstijladviezen om de ziekte MS te vertragen.

www.jongenms.nl
Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaald het vaak wel diverse grote thema’s in je leven.  
Daarom is Jong & MS opgericht: vol ervaringsverhalen en informatie om je wegwijs te maken na de diagnose MS. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat.
Lotgenoten via een besloten facebook groep en meetings. Je vindt op de website informatie over medicatie en behandelingen, diverse thema’s en blogs met tips en portretten van andere jongeren. 
Alles om te leren leven met MS en daarin jouw eigen weg te vinden. 

www.mskidsweb.nl
Een website voor kinderen over MS.

Voeding en MS
Hieronder een video met ervaringen van mensen met MS die gedurende 3 maanden hun eetpatroon veranderd hebben door onbewerkt en gevarieerd te eten. Meer informatie over dit leefstijlprogramma “Leef! met MS” vind je hier.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial