Longaandoeningen/ COVID-herstelzorg

Groepsbehandeling ergotherapie voor mensen met langdurige klachten na COVID-19

Vermoeid door COVID?
Leer omgaan met uw beperkte energie

Ergotherapie Pijnacker biedt een groepsbehandeling ‘omgaan met beperkte energie’ aan.

Deze groepsbehandeling is bedoeld voor volwassenen met vermoeidheidsklachten als gevolg van een COVID-19 infectie.

Wanneer u in het dagelijks functioneren wordt gehinderd door ernstige vermoeidheid, dan kunt u baat hebben bij het volgen van deze groepsbehandeling.

Het programma heeft tot doel om de vermoeidheid te verminderen door u te leren efficiënt met uw energie om te gaan. Het belang van rust, inzicht in verschillende soorten en zwaarte van activiteiten, komen aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan het krijgen van een goede balans in de leefstijl. Er wordt gebruik gemaakt van presentaties en discussies. Ook krijgt u oefeningen en opdrachten mee voor in uw eigen situatie.

Hieronder vindt u meer details over het programma. Van de deelnemers wordt aanwezigheid verwacht bij alle bijeenkomsten. Ook wordt een actieve bijdrage verwacht aan de discussies en de thuisopdrachten (meerdere keren per week ongeveer een half uur).

Deze groepsbehandeling vindt wekelijks plaats in groepjes van maximaal 4 personen. In principe is de groep alleen bedoeld voor mensen uit Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Bij voldoende plek zijn mensen uit de omliggende regio ook welkom.

Als we een verwijzing van uw huisarts of specialist ontvangen via Zorgdomein of Zorgmail, dan wordt u gebeld zodra we ruimte hebben in onze agenda. We plannen dan eerst een individuele intake.
Als u zich telefonisch of middels de email meldt, dan noteren wij uw gegevens en bellen we u, zodra we ruimte hebben in onze agenda.

Hieronder kunt u zien in welke groepen nog ruimte is.

Groep 31: start vrijdag 8 september VOL
Groep 32: start dinsdag 26 september VOL
Groep 33: start vrijdag 10 november VOL
Groep 34: start dinsdag .. januari

update 05-12-2023

Vergoeding ergotherapie: 10 uur per herstelzorgperiode. Deze periode van 6 maanden start wanneer uw eerste behandelaar in het traject gestart is met de COVID-herstelzorg.
De kosten maken aanspraak op uw eigen risico.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bianca Stappers : 06 – 28 35 18 67 of info@ergotherapiepijnacker.nl

Ervaringen van deelnemers n.a.v. het groepsprogramma

Long COVID: ergotherapie helpt!
Ergo heeft me inzicht gegeven in hoe activiteiten en de afwisseling met rust enorm helpt bij herstel. Herstel van COVID is naast lichamelijk ook mentaal. Het spreken met “lotgenoten” was erg fijn en helpt jezelf en de ander. Tips uitwisselen en begrip van elkaar. De “buitenwereld” snapt dit nl. niet.
Ik weet nu hoe ik mijn dag indeel, zodat ik weer happy kan werken. En ook privé weer wat aardiger ben.
Vera Winkel.

Ergotherapie had ik eerder in het beloop van COVID kunnen gebruiken. Meer nog dan lichamelijk herstel helpt het doseren van de bezigheden. Het was heel goed om ervaringen van anderen te horen.
Bianca begeleidt betrokken en oprecht geïnteresseerd.
Aanrader voor wie langzaam herstelt of terugvalt!
Anoniem.

Door COVID bij Bianca terecht gekomen en aangesloten bij een groepsbehandeling. In eerste aanleg wat septisch, maar dat was onterecht. Door de behandeling in de groep te doen, heb ik veel kunnen leren van mijn lotgenoten. Het maakte het ook minder beladen.
Van Bianca goed info, uitleg en tips en trucs gehad waardoor ik grote stappen heb gemaakt.
Ik kan het iedere COVID-patient aanraden om in een vroeg stadium bij Bianca op de lijn te komen!
Bianca Weimar.

De groepsbehandeling heeft me heel goed gedaan.
Het gaf mij een houvast om mijn “leven” op de rit te krijgen, omdat je denkt dat je alles weer kan doen zoals je deed voor COVID.
De ervaringen van de mensen in de groep geeft je ook een goed gevoel om te zien dat je niet de enige bent die hiermee te maken heeft gehad. Je leert van de anderen uit de groep.
Munique Mathoera.


Informatie over het COVID-netwerk binnen Pijnacker-Nootdorp-Delfgauw en webinars vindt u op de volgende pagina’s.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial