Scootmobiel rijdenEen ergotherapeut begeleidt mensen die meer moeite hebben om hun dagelijkse activiteiten zelfstandig uit te voeren.

Het leren rijden met een scootmobiel of elektrische rolstoel is zo’n activiteit.

Heeft u een scootmobiel thuis staan en hier al langere tijd niet op gereden? Of heeft u er net één, maar voelt u zich onzeker? Maken uw naasten zich zorgen of u veilig rijdt?

Wanneer u deze of andere vragen heeft rondom het rijden met uw scootmobiel, dan kunt u terecht bij Ergotherapie Pijnacker.U leert op uw eigen tempo en in uw eigen omgeving alle benodigde vaardigheden, zoals het doseren van de snelheid, de stoep op en af gaan, rijden op een helling, uw plaats in het verkeer, uw tuin of stalling in- en uitrijden, rijden in een winkel, enzovoorts.
De ergotherapeut observeert ook vaardigheden zoals het anticiperen op andere verkeersdeelnemers, afleidbaarheid en het weten van de weg.

U kunt op de website van Veilig Verkeer Nederland (VVN) een korte opfriscursus verkeersregels doen, maar ook andere handige informatie lezen.

Als u interesse heeft om meer te lezen over verkeersregels t.a.v. scootmobiel rijden, dan is het “handboek scootmobiel rijden” wellicht een goede aanschaf. U kunt dit ook lenen van Ergotherapie Pijnacker.

Reizen met een scootmobiel in de randstadrail/ metro

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial